Äppelveckan

Äppelveckan

På bibliotekets Äppelhylla hittar du media för och om barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Såväl tillfälliga som livslånga. Det finns även böcker som kan inspirera, tipsa och stödja dig som är anhörig. Under vecka 43 kan du besöka utställningen om Äppelhyllan och funktionsnedsättningar på biblioteken i Varberg och ta del av Äppelveckans programutbud. Välkomna!

Program Äppelveckan 2021

Öppet hus med Hallands parasportförbund och Unga funkisar Halland

Öppet hus med Hallands parasportförbund och Unga funkisar Halland

Vill du veta mer om vilka roliga fritidsaktiviteter som erbjuds? Testa hinderbana i rullstol! En del av Äppelveckan 2021.
Lördag 30 oktober
11-13
Utställningsplatsen
Fri entré och drop-in

Barnföreställning Leo & Uppfinnarna

Barnföreställning Leo & Uppfinnarna

Leo älskar allt som har med uppfinningar att göra. Det gör KG också. De brukar prata om de stora upptäckterna och de tänker ofta på allt som finns kvar att uppfinna; en tallrik med en knapp som kan ändra smak på din mat eller ett par skor som alltid hittar hem. Sångarna och musikerna i Jaerv är involverade i berättandet av historien. Inramningen är den nordiska folkmusiken. Föreställningen ges två gånger, en klockan 11 och en klockan 13. En del av Äppelveckan 2021.
Lördag 30 oktober
11 och 13
Från 5 år


Biljetter till förställningen 11.00 bokas här eller Stadsbiblioteket 0340-886 00
Biljetter till föreställningen 13.00 bokas här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

Hon kallades hemmasittare - Föreläsning med Nadja Yllner

Hon kallades hemmasittare - Föreläsning med Nadja Yllner

De senaste tio åren har antalet barn som uteblir från skolan, som utvecklar ångest, depressioner och får diagnoser ökat oroväckande mycket. Varför ser det ut så här? Och vad kan vi som indivder och samhället göra år det? Nadja Yllner berättar om samhällsutvecklingen och om hur det gick till när hennes dotter Lova blev, och slutade vara, hemmasittare. Nadja Yllner har skrivit boken Hon kallades hemmasittare (2021) och är frilansande redaktör på bland annat Rapport, Aktuellt och Uppdrag granskning. Föreläsningen arrangeras i samarbete med Region Hallands lokala nämnd i Varberg. Föreläsningen efterföljs av ett panelsamtal mellan Nadja Yllner och Be right back, som är en uppsökande verksamhet i Varbergs kommuns grundskolor och arbetar med elever med långtidsfrånvaro. Föreläsningen livestreamas också och finns tillgänglig på Youtube/Kultur i Varberg 27/10 - 29/10. En del av Äppelveckan 2021 och Psyklyftet 2021.
Onsdag 27 oktober
18.30
Varbergs teater
Gratis biljetter här eller på Stadsbiblioteket, 0340-886 00

Samtal kring autism med Autism- och aspergerföreningen

Samtal kring autism med Autism- och aspergerföreningen

Kom och prata autism med oss! Funderar ni på att göra en neuropsykiatrisk utredning och har frågor kring det? Är du lärare och har elever med autism? Eller är du bara allmänt intresserad och vill lära dig mer? Oavsett vilken relation du har till autism är alla lika välkomna! En del av Äppelveckan 2021.
Tisdag 26 oktober
18-19
Utställningsplatsen
Fri entré och drop-in

Jag behöver Hedvig - Föreläsning med Jessica Roos Rahmquist

Jag behöver Hedvig - Föreläsning med Jessica Roos Rahmquist

Jessica Roos Rahmquist, journalist och författare till boken Jag behöver Hedvig (2021), delar med sig av de tankar och känslor det innebär att få ett barn med Downs syndrom. Om rädslan att förlora henne och om varför det är så viktigt att olika får ta plats i vårt samhälle. Föreläsningen livestreamas också och finns tillgänglig på Youtube/Kultur i Varberg 25/10 - 7/11. En del av Äppelveckan 2021.
Måndag 25 oktober
18.30
Lilla Teatern
Gratis biljett här eller på Stadsbiblioteket, 0340-886 00

Språk