Bua bibliotek

Bua bibliotek Bua bibliotek

Bua är ett gammalt fiskeläge som ligger 2,5 mil norr om Varberg. Biblioteket hittar du i Bua Center. Kom och låt dig inspireras!

På lokalbiblioteket i Bua har vi ett stort utbud av böcker, CD-böcker och tidskrifter. Självklart har vi dagstidningar, både lokala och rikstäckande. Är det något som du vill låna och inte hittar här, förmedlar vi lån från andra bibliotek. Du vet väl att du kan utföra många bibliotekstjänster på webben som t.ex. att låna om en bok, låna en e-bok eller lämna ett inköpsförslag? Självservice och blanketter.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vår dator med internetuppkoppling är tillgänglig för alla. Den innehåller ett antal databaser, bland annat Arkiv Digital och SVAR för dig som gillar att släktforska. I hela biblioteket finns det tillgång till trådlöst nätverk. Här kan du också göra utskrifter och kopior som kostar tre kronor styck.

På biblioteket arrangerar vi ofta aktiviteter som till exempel bokcirklar, sagostunder, barnteater, utställningar och föreläsningar.

Vi som arbetar här heter Andrea Johansson, Lisbeth Fävremark och Fredrik Svanå.

Meröppet på Bua bibliotek!

Bua bibliotek är numera ett meröppet bibliotek. Det betyder att du kan besöka biblioteket årets alla dagar 10.00-22.00, även då det är obemannat. För detta behövs en särskild behörighet som du får av personalen. Mer information om meröppet hittar du här.

Välkomna till Bua bibliotek!

NYHETER

Information om Kungsäters bibliotek

Kungsäters bibliotek är nu stängt i väntan på flytt till nya lokaler. Under tiden biblioteket är stängt kommer bibliotekspersonal finnas på plats i Församlingshemmet onsdagar 16.00-19.00. Biblioteket beräknas öppna i nya lokaler våren 2019. Läs mer:

Ny turlista för bokbussen

Från och med 18 juni får bokbussen ny turlista. Den sträcker sig fram till juni 2019. Läs mer:

Dina personuppgifter

Från och med 25 maj 2018 fick alla EU-länder en ny dataskyddsförordning. Denna ersätter personuppgiftslagen och tar upp hur myndigheter och företag får hantera dina personuppgifter. Vi presenterar här hur Varbergs bibliotek hanterar dina personuppgifter. Läs mer:

Språk Språk

HÄNDER PÅ BUA BIBLIOTEK

Språkcafé

Tid: Måndagar 17.30-19.00
Plats: Bua bibliotek

Sagostund

Onsdag 27 mars 10.00
Ålder: 3-5 år
Plats Bua bibliotek
Läs mer:

Sånger som berör

Tisdag 2 april 14.30
Föranmälan: biblioteket.bua@varberg.se eller 0340-661834
Fri entré
Plats: Bua bibliotek
Läs mer:

Kontakt och öppettider Kontakt och öppettider

Bua bibliotek

Bua Center
432 06 BUA
0340-66 18 34
biblioteket.bua@varberg.se


Öppettider

Mån & ons 14 - 19
Tis & fre 10 - 14
Tor 13 - 17
Meröppet varje dag 10 - 22

Ansvarig för lokalbiblioteket i Bua

Lisbeth Fävremark
0340-66 18 34
lisbeth.favremark@varberg.se

Karta