Artikeldetalj

Sök i artikeldatabasen

Dina personuppgifter

Från och med 25 maj 2018 fick alla EU-länder en ny dataskyddsförordning. Denna ersätter personuppgiftslagen och tar upp hur myndigheter och företag får hantera dina personuppgifter. Vi presenterar här hur Varbergs bibliotek hanterar dina personuppgifter. Läs mer:

De uppgifter vi sparar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer. I vissa fall har vi även information om vilka barn du är vårdnadshavare för, om dessa innehar lånekort. Vi kan även ha information om vårdnadshavare kopplat till dina barns personuppgifter.

Vi använder informationen för att veta vem som har lånat böcker och andra medier. Vi behöver även kunna komma i kontakt med dig om återlämning inte sker i tid eller för att meddela att reserverade böcker finns att hämta.

Dina personuppgifter behandlas bara av Varbergs bibliotek och av oss anlitad systemleverantör.

Information om dina lån raderas när lånen är återlämnade och eventuella skulder är betalda. Om du valt att spara dina lån via ditt bibliotekskonto kan vi på biblioteket inte se dessa.

Om så önskas har du alltid rätt att, mot uppvisande av legitimation få veta vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du har även rätt att få uppgifterna korrigerade.

Du har alltid rätt, om allt du lånat är återlämnat och eventuella skulder reglerade, få dina personuppgifter raderade.

Läs våra låneregler här

Läs Varbergs kommuns information om hantering av personuppgifter här

Mina sidor

Språk Språk

Stadsbiblioteket


Bokbussen


Bua bibliotek


Kungsäters bibliotek


Rolfstorps bibliotek


Träslövsläge bibliotek


Tvååkers bibliotek


Veddige bibliotek


Campusbiblioteket


Bild på kommun logga