Digitalt språkcafé

Välkommen på digitalt språkcafé

Under 2015 lanserade Varbergs bibliotek ett språkcafé på Kulturhuset Komedianten, sedan dess har flera lokalbibliotek också följt i samma fotspår. Språkcaféet brukar vara en populär mötesplats för samtal, språkträning, möten och därmed också integration. Verksamheten pausades i början av april med anledning av pandemin.

Behovet och efterfrågan av ett språkcafé är dock fortsatt stort menar Kajsa Åberg, bibliotekarie och en av medarbetarna som driver språkcaféet. Nu startar Varbergs bibliotek därför upp ett digitalt språkcafé.

- Många av de etablerade svenskar som brukar komma till språkcaféet är seniorer som nu rekommenderas att begränsa sina nära kontakter. För dem finns ett intresse av att möta människor fast på avstånd. När det gäller nyanlända så finns även där ett fortsatt behov av att träffa etablerade svenskar för att socialisera och språkträna, säger Kajsas Åberg.

De nya digitala språkcaféerna äger rum torsdagar klockan 15-16 med start 18 juni.

Så fungerar det

Språkcaféerna sker via Microsoft Teams. Du kan utan kostnad ladda ner Teams-appen till din smartphone. För att kunna delta behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en smartphone eller en surfplatta.

På dagen för språkcaféet kommer du att få ett e-postmeddelande med en länk till Microsoft Teams. När du öppnat meddelandet väljer du ”Anslut till Microsoft Teams-möte”.

Om du har frågor angående hur det fungerar med Microsoft Teams så kan du uppge detta i anmälan så hör vi av oss till dig.

Anmälan

Om du är intresserad av att vara med på ett språkcafé anmäler du dig till: sprakcafeet@varberg.se

Ange namn, telefonnummer och e-postadress samt det datum du vill vara med.

Antalet platser är begränsat. Platserna fördelas i den turordning som anmälningarna kommer in. Du får besked per e-post om du har fått en plats eller inte.

Observera att du varje vecka måste skicka in en ny anmälan om du vill vara med.

Språkcaféet arrangeras av Varbergs bibliotek i samarbete med Röda Korset, Svenska Kyrkan och Varbergs FN-förening.

Språk