E-tjänster

Databaser Databaser

Datorerna på biblioteket ger dig tillgång till en mängd användbara databaser. Dessutom har vi två databaser, Alex-Online och Global Grant, som du når hemifrån, med ditt lånekort. Att söka i databaserna är kostnadsfritt.

Alex
Alex är ett Svenskt författarlexikon. Här presenteras 2 400 skönlitterära 1900-talsförfattare, varav cirka 800 svenska. För varje författare ges en kortfattad biografisk information, stilprov samt utdrag ur författarens böcker. Databasen är även kopplad till vår bibliotekskatalog så att du snabbt kan få fram vilka verk som vi har på Varbergs bibliotek. Du hittar också en bra förteckning över litterära priser – och en skojig litteraturquiz!

Global Grant
Med Global Grant får du hjälp att söka pengar från olika ställen. Här får du utförlig information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare.

Landguiden
Landguiden innehåller ständigt uppdaterad information om alla världens länder. Här kan du läsa om varje lands geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi och sociala förhållanden med mera. Du kan också ta fram kartor eller jämföra länder statistiskt och få svar i form av tabeller och diagram.

Nationalencyklopedin
NE.se – Nationalencyklopedins Internettjänst – är en av Sveriges största kunskapsbanker med cirka 190 000 artiklar och en atlas med 1 000 kartor. Materialet kan du få översatt till och från engelska.

Släktforskning
På samtliga bibliotek (utom Campusbiblioteket) har du möjlighet att komma åt databaser för släktforskning. Mer om dessa kan du läsa på släktforskningssidan som du kan välja på i menyn till höger.

 

Stadsbiblioteket


Bokbussen


Bua bibliotek


Kungsäters bibliotek


Rolfstorps bibliotek


Träslövsläge bibliotek


Tvååkers bibliotek


Veddige bibliotek


Campusbiblioteket


Bild på kommun logga