Biblioteken och corona

Så påverkas biblioteken i Varberg av coronaviruset covid-19 och evenemangsförbudet

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har utökat våra rutiner kring städning för att minska risken för smittspridning. Observera att du inte bör besöka biblioteken om du har symtom på luftvägsinfektion, såsom feber, hosta och halsont. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendation och stanna hemma i två dagar efter att du är symtomfri.

Har du frågor om covid19?

Har du frågor eller undrar över covid-19 finns information på varberg.se. Där finns också information på andra språk, lättläst svenska, tecksenspråk samt bildstöd.

Lån av böcker

  • För dig som har svårt att komma till biblioteket och återlämna böcker går det bra att göra omlån. Logga in på ditt konto och gör omlån eller ring biblioteket.
  • Är boken reserverad kan du inte låna om den. Hör av dig till biblioteket om du har svårt att komma hit.
  • Du låna e-böcker och e-ljudböcker. Lånetiden är 28 dagar och du kan låna max 3 titlar inom en 28 dagars period.
  • Du kan också läsa e-tidningar i Pressreader.

Kan du inte komma hit

Du kan reservera böcker som du vill låna. Sedan kan någon som inte sitter i karantän hämta din reservation på biblioteket. De behöver ha med sig ditt lånekort eller personnummer och pinkod för att kunna låna i automaten.

Böcker till dörren för dig som är 70+

Nu erbjuder Varbergs bibliotek kostnadsfri hemkörning av böcker till personer som är 70 år och äldre. Vi lämnar böckerna i en påse vid ytterdörren.

  • Ring och berätta vilka böcker du önskar.
  • Du kan beställa en speciell bok som du vill läsa eller så kan du berätta vilken typ av böcker du tycker om.
  • Vi levererar böckerna till din ytterdörr vid en tid som du bestämt med personalen.

Ring stadsbiblioteket eller ditt lokalbibliotek för mer information och beställning:

Stadsbiblioteket: 0340-88 600
Bua bibliotek: 0340-69 77 12
Kungsäters bibliotek:0340-69 77 10
Rolfstorps bibliotek: 0340-69 77 13
Träslövsläge bibliotek: 0340-69 90 34
Tvååkers bibliotek: 0340-69 78 60
Veddige bibliotek: 0340-69 77 11

Arrngemang och program

Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av coronavirus covid-19.

Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller vissa arrangemang under resten av året. En del arrangemang erbjuds med färre platser, en del görs om till digitala lösningar, och några kommer att ställas in eller flyttas fram. 

Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta biblioteket.

Språk