Program

Program

Shared Reading på Veddige bibliotek

Tillsammans läser vi en text utvald av läsledaren med pauser för tankar, diskussion och frågor. Kravlöst och spontant. Vill du bara lyssna går det också bra. Inga förberedelser eller förkunskaper krävs. 
Tisdag 17 maj
17-18.30
Veddige bibliotek
Anmälan här eller på Veddige bibliotek 0340-69 77 11

Bildningsresan - Filmvärldar

Bildningsresan är en serie föreläsningar om vitt skilda ämnen med personer aktiva inom forskarvärlden. Först ut för i år är forskarna Tobias Pontara, professor i musikvetenskap och Catharina Thörn, docent i kulturstudier, vid Göteborgs universitet. I deras podcast Filmvärldar analyseras utvalda filmer med utgångspunkt i ämnen såsom alienation, dystopi, misslyckande och maktrelationer av olika slag. Särskild vikt kommer att läggas vid hur musik och ljud används i filmen för att föra berättelsen framåt. Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet. Foto: Alana da Silva.
Onsdag 18 maj
18.30-20
Lilla Teatern
Gratis biljetter bokas här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

Bokcirkel Livet i litteraturen - Tokyo Ueno station

Vid den andra träffen med bokcirkeln Livet i litteraturen diskuterar vi Yu Miris senaste roman Tokyo Ueno station. Den handlar om Kazu som lever i den kejserliga Uenoparken i Tokyo. Hans liv har kantats av förluster. Kazus återblickar, stadens brus och livet i parken blir också en berättelse om det moderna Japan med gamla traditioner och nya, med naturkatastrofer och djupa sociala klyftor. 
Tisdag 24 maj
14.30-16
Hörnrummet, övre plan
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

Utställning The Glass Room Experience på Veddige bibliotek

Varför blir man beroende av telefonen?
Hur vet du om något är sant på nätet?
Vilken data samlas in om oss utan att vi vet om det?
The Glass Room Experience är en utställning för unga och äldre som handlar om vårt digitala liv.
Under bibliotekets öppettider finns även en iPad där du kan testa hur bra du är på att upptäcka falska nyhter. 
Tisdag 10 maj - tisdag 24 maj
Från 16 år
Veddige bibliotek

Stavbäckaskräddaren på Veddige bibliotek

Här möts två spelemän från Falkenberg på scenen för första gången! Bo Liljedahl och Henrik Murdock berättar den på sin tid kända historien om när en huvudlös kropp en höstdag 1881 hittades i Ätran. En skräddare från Stavbäck anklagades för att ha mördat sin gesäll, hu! Men är han skyldig? En visa om händelsen sjöngs över hela landet då och även av Tjorven och Stina i ”Vi på Saltkråkan”. Visan får publiken vara med och sjunga i denna rysliga musikteater med sång, musik, komik och romantik!
Onsdag 25 maj
10-11
Veddige bibliotek
Anmälan här eller på Veddige bibliotek 0340-69 77 11

Bokbussen besöker Väröbacka

Kom och besök vår nya bokbuss vid affären i Väröbacka. 
Lördag 28 maj
10-13
ICA Nära Zachrisson

Shared Reading - Bodil Malmsten

Utifrån samtalsmodellen Shared reading träffas vi och läser tillsammans kortare noveller eller lyrik på svenska. Texterna har valts ut av läsledaren och du behöver inte ha läst texterna innan utan de delas ut på plats. Den här gången läser vi dikter av Bodil Malmsten. Du som bara vill lyssna är också välkommen!
Tisdag 7 juni
14.30-15.30
Hörnrummet, övre plan
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

Utställning med Sara Pejlare - Naturliga händelser

Sara beskriver själv sitt måleri såhär: "Temat är natur, känslolägen och inre kraft. Konsten i form av måleri, främst akvarell och blandteknik är ett sätt att få fram nödvändigheten i denna markering. Det som ibland känns som omöjligt får alltid ett svar i konsten. I den finns kraft och berättelse och detta är naturliga händelser, om än i både abstraktion och tydlighet". Sara pejlare är våren 2022 aktuell med diktsamlingen Samla alla rubrikerna! Måndag 23 maj finns konstnären på plats 14.00-19.00, uppläsning ur boken 17.00.
Söndag 15 maj - måndag 13 juni
Utställningsplatsen

Utställning med Gun Blomfeldt och Lena Nilsson - Två kvinnliga varbergskonstnärer

Gun Blomfeldt och Lena Nilsson ställer ut under sitt samlingsnamn Två kvinnliga varbergskonstnärer. Gun Blomfeldt (bild 1): tema vandring runt Kåsa, målar akvareller från området. Lena Nilsson (bild 2): tema färg och form, målar abstrakt och i akryl. 
Måndag 20 juni - fredag 15 juli
Utställningsplatsen

Språk