Program

Program

En klassiker till kaffet!

Vid höstens tredje träff diskuterar vi Glaskupan av Sylvia Plath. Glaskupan är Plaths första och enda roman, utgiven 1963. Boken, som handlar om en ung kvinnas tilltagande psykiska sjukdom, brukar tillskrivas självbiografiska drag. Plaths dramatiska liv upphör aldrig att fascinera och boken kommer ständigt i nya utgåvor. Hennes liv har även skildrats i dokumentärer och i romaner, t.ex. Elin Cullheds bok Eufori som gavs ut tidigare i år..
Tisdag 7 december
14.30-16
Hörnrummet, övre plan

Anmälan här eller till Stadsbiblioteket, 0340-886 00

Bokfika 8-10 år

Välkomna på bokfika med tema spänning! Vi bjuder på fika och tipsar om en blandning av böcker som är spännande, läskiga och kluriga. Vi löser också ett mysterium tillsammans.
Tisdag 7 december
15.30-16.30
8-10 år
Lilla Teatern
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket, 0340-886 00

Bokfika 11-14 år - julspecial

Gillar du att träffa nya kompisar, fika och få tips på bra böcker? Välkommen på bokfika! Denna gång är det julspecial med julfika, julboktips och sist men inte minst julklappsleken!
Onsdag 8 december
15.30-16.30
11-14 år
Hörnrummet, övre plan
Anmälan här eller till Stadsbiblioteket 0340-886 00

Odla musik julspecial på Kungsäters bibliotek

Häng med på en allsångsföreställning med Gröna Lådan som sjunger och spelar sånger om naturen, odling och julen! Vi bjuder på frukt och riskakor. För barn i förskoleåldern och deras familjer.
Onsdag 8 december
17-17.30
Kungsäters bibliotek
Anmälan här eller på Kungsäters bibliotek 0340-69 77 10

Högläsningstips inför jul - Inställt

Välkomna att få tips på bra barnböcker att läsa högt tillsammans på jullovet eller varför inte ge bort i julklapp? Vi bjuder på fralla och kaffe/te. Riktar sig till vuxna som vill läsa för barn och böckerna vi kommer tipsa om är anpassade för barn ca 6-10 år.
Onsdag 8 december
17.30-18.30
Lilla Teatern
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

Boksamtal - Jag skriver över ditt ansikte

”Jag skriver över ditt ansikte” följer Anna-Karin Palm sin mors gradvisa försvinnande in i Alzheimers sjukdom, och försöker förstå mammans livshistoria och hur den påverkat henne själv och familjen. Det blir en berättelse om klassresa och livshunger, om familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation, som till slut kan landa i ett slags försoning. Anna-Karin Palm reflekterar över minne, skrivande och hur ett livs berättelse formas. ”Jag skriver över ditt ansikte” är en stark och berörande skildring av ett kvinnoöde, men också av en familj som förändras i dödens närhet.
Torsdag 9 december
14.30-16
Hörnrummet
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

En fröjdefull jul på Rolfstorps bibliotek

Gun och Jennyli "DiTo" besöker biblioteket. Med sång, gitarr och fiol tas åhöraren med på musikaliska resor från förr till nu. Duon värnar om den lokala halländska folkmusiktraditionen, där även eget material ingår, men tar gärna in toner och ord ifrån hela vårt land, i både sakrala och profana sammanhang. 
Torsdag 9 december
14.00
Rolfstorps bibliotek
Anmälan här eller på Rolfstorps bibliotek 0340-69 77 13

Stickcafé på Kulturhuset Komedianten

Varbergs bibliotek bjuder in till stickcafé, vi stickar, pratar och har det trevligt.
Torsdagar
14-16

Stadsbiblioteket, övre plan

Språkcafé på Kulturhuset Komedianten

Varbergs bibliotek bjuder in till språkcafé. En möjlighet till språkträning och möten mellan människor. Språkcaféet anordnas i samarbete med Varbergs FN-förening, Röda Korset, Svenska Kyrkan och Rädda Barnen. Fri entré och drop-in, men begränsat antal platser. Varmt välkomna!
Torsdagar med start 14 oktober
16-18 

Lilla Teatern eller Evenemangsplatsen, se info i bibliotekets reception respektive torsdag.

Varbergs Lucia besöker Kulturhuset Komedianten

Välkomna till en stämningsfull stund med Varbergs Lucia. Fri entré och ingen föranmälan krävs, men det är begränsat antal platser och vi följer Folkhälsomyndighetens råd vid evenemang och sammankomster med anledning av Covid-19.
Torsdag 9 december
18-18.10
Lilla Teatern

Babyrytmik

Välkommen på rytmikstund med rytmikläraren och musikern Rebecka Gabriel för de allra minsta med ramsor, sång, rytm och rörelse! Vi möter den prickiga spindeln och den ovanligt fina kaninen. Vi spelar på rytmägg och dansar enkel och ringdans.
Fredag 10 december
10.15-10.45
4-18 månader
Lilla Teatern
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00
Amälan öppnar måndag samma vecka

Sagostund i advent

Välkomna till vårt sagorum för att lyssna på spännande, mysiga och juliga sagor tre lördagar i advent, 27/11, 4/12 och 11/12. Fri entré och ingen föranmälan krävs!
Lördag 11 december
13.00
Från 3 år
Sagorummet

Utställning med Yvonne Kullenstjärna - Samtyckte är allas rätt!

Yvonne Kullenstjärna är författare, föreläsare och coach. Utställningen visar vikten av samtycke, likabehandlingsarbete och alla människors lika värde. 1 juli 2018 fick vi en ny samtyckeslag i Sverige. I utställningen lyfts viktiga begrepp inom ämnet. Bland annat belyses dessa frågor: Vad säger lagen? Vad är ett övergrepp? Konsekvensen av övergrepp? Porrens konsekvenser? Var kan jag få hjälp? Utställningen passar från ca 13 år och uppåt samt vuxna. I samarbete med Ungdomsjouren Tigerlilja.
Måndag 29 november - tisdag 14 december
Expoplatsen

Shared Reading - Gemensam läsning

Vi träffas och läser några dikter eller kortare texter tillsammans, för att på så sätt kanske upptäcka vad som är gemensamt för oss människor. En läsledare läser en text högt och ibland stannar gruppen upp för att samtala om det som lästs. Samtalen bygger på en metod som kallas shared reading eller gemensam läsning på svenska. Du behöver inte ha läst texterna innan och det finns inga krav på att vare sig läsa högt eller prata. Den som bara vill lyssna är också välkommen!
Onsdag 15 december
14-15.30
Hörnrummet
Anmälan här eller till Stadsbiblioteket 0340-886 00

Bokfika julspecial på Kungsäters bibliotek

Välkommen på bokfika julspecial! Det bjuds på boktips med jultema och julfika
Onsdag 15 december
15-16
8-12 år
Kungsäters bibliotek
Anmälan här eller på Kungsäters bibliotek 0340-69 77 10

Utställning med Bea Månsson

Bea Månsson arbetar som förskollärare och målar på fritiden, mestadels med akryl, akvarell och med markers. Hon har tidigare ställt ut på Hörle slott.
Måndag 29 november - fredag 17 december
Utställningsplatsen

Adventsmys vid sagopromenaden

Söndagen den fjärde advent inviger vi sagopromenadens nya vintersaga, Snömannen av Eva Susso och Benjamin Chaud! Vi bjuder på glögg, festis och pepparkakor. Drop-in!
Söndag 19 december
10-12
Brunnsbergsskogens sagopromenad, start vid lekplatsen

Jakten på jultomten

Jultomten är försvunnen! Han har tappat julklappar här och var på biblioteket, kan paketen innehålla någon ledtråd till var tomten är? Hjälp oss att hitta Jultomten och rädda julen!
Onsdag 22 december
15-16
6-8 år
Barnavdelningen
Anmälan här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00

Pysselpåsar och gissa paket på Veddige bibliotek

Vi delar ut pysselpåsar med juligt innehåll som du kan ta med hem. Du kan också försöka lista ut vad som finns i paketen som vi har på biblioteket.
Onsdag 1 december - torsdag 23 december under bemannad öppettid
Veddige bibliotek

Språk