Rolfstorps bibliotek

Rolfstorps bibliotek Rolfstorps bibliotek

Rolfstorp är en gammal kulturbygd från 1200-talet som ligger 1,5 mil öster om Varberg. Biblioteket hittar du i Rolfstorps skola. Kom till det lilla biblioteket med den stora bredden!

Biblioteket i Rolfstorp är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Här finns ett stort utbud av böcker, CD-böcker och tidskrifter. Här kan du också låna CD-skivor och DVD-filmer för barn och unga. Är det något som du vill låna och inte hittar här, förmedlar vi lån från andra bibliotek. Du vet väl att du också kan utföra många bibliotekstjänster på webben som t.ex. att låna om en bok, låna en e-bok eller lämna ett inköpsförslag? Självservice och blanketter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Vår dator med internetuppkoppling är tillgänglig för alla. Den innehåller ett antal databaser, bland annat Arkiv Digital och SVAR för dig som gillar att släktforska.

Ibland har vi barnteater eller andra arrangemang!

Meröppet på Rolfstorps bibliotek!

Rolfstorps bibliotek är numera ett meröppet bibliotek. Det betyder att du kan besöka biblioteket årets alla dagar 09.00-22.00, även då det är obemannat. För detta behövs en särskild behörighet som du får av personalen. Mer information om meröppet hittar du här.
 

Välkommen till oss på Lokalbiblioteket i Rolfstorp!

NYHETER

Sagocykeln

Sommaren är på väg och snart är även sagocykeln på väg mot olika platser i Varberg. Packad med spännande sagor! Läs mer:

Kultur för äldre

Kultur för äldre är ett projekt där vi erbjuder kulturarrangemang på lokalbiblioteken och bokbussen som framför allt riktar sig till dig över 65 år. Läs mer:

Besök Rolfstorps bibliotek när det passar dig

Från och med 9 december blir biblioteket i Rolfstorp meröppet, då kan du som låntagare få tillgång till biblioteket även när det inte är bemannat. Läs mer:

Språkcafé

Välkomna till Språkcafé i Varberg, Bua och Tvååker.
Vi träffas och fikar tillsammans. Alla är välkomna, nysvenskar, nyanlända och svenskar.
Drop-in!

Digitala dagstidningar och tidskrifter

Läs dagstidningar och tidskrifter på nätet, hemma eller på biblioteket. I Pressreader finns tidningar från 100 olika länder på 60 olika språk.

Meröppet på Campusbiblioteket

Campusbiblioteket är numera ett meröppet bibliotek. Det betyder att du kan besöka biblioteket 8.00-22.00, även då det är obemannat.

Författarinformation inbyggt i bokkatalogen

Nu kan du få information om författarna direkt i vår bibliotekskatalog.

Språk Språk

HÄNDER PÅ ROLFSTORPS BIBLIOTEK

Vi älskar Hasse å Tage!

Torsdag 18 oktober 17.00
Plats: Rolfstorps bibliotek
Läs mer:

Kontakt och öppettider Kontakt och öppettider

Rolfstorps bibliotek

Rolfstorps skola
432 97 ROLFSTORP
0340-374 05
biblioteket.rolfstorp@varberg.se
 

Öppettider

Mån 16.00 - 19.00
Tis & ons 10.00 - 14.00
Tor 13.00-17.00
Meröppet alla dagar 09.00-22.00

Ansvariga för lokalbiblioteket i Rolfstorp

Marie Larsson
0340-374 05
marie.larsson1@varberg.se

Ylva Lyshag
0340-374 05
ylva.lyshag@varberg.se

Karta