Rolfstorps bibliotek

Rolfstorps bibliotek Rolfstorps bibliotek

Rolfstorp är en gammal kulturbygd från 1200-talet som ligger 1,5 mil öster om Varberg. Biblioteket hittar du i Rolfstorps skola. Kom till det lilla biblioteket med den stora bredden!

Biblioteket i Rolfstorp är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Här finns ett stort utbud av böcker, CD-böcker och tidskrifter. Här kan du också låna CD-skivor och DVD-filmer för barn och unga. Är det något som du vill låna och inte hittar här, förmedlar vi lån från andra bibliotek. Du vet väl att du också kan utföra många bibliotekstjänster på webben som t.ex. att låna om en bok, låna en e-bok eller lämna ett inköpsförslag? Självservice och blanketter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Vår dator med internetuppkoppling är tillgänglig för alla. Den innehåller ett antal databaser, bland annat Arkiv Digital och SVAR för dig som gillar att släktforska.

Ibland har vi barnteater eller andra arrangemang!

Meröppet på Rolfstorps bibliotek!

Rolfstorps bibliotek är ett meröppet bibliotek. Det betyder att du kan besöka biblioteket årets alla dagar 09.00-22.00, även då det är obemannat. För detta behövs en särskild behörighet som du får av personalen. Mer information om meröppet hittar du här.
 

Välkommen till oss på Lokalbiblioteket i Rolfstorp!

NYHETER

Kungsäters nya bibliotek öppnar i sommar

Kungsäters nya lokalbibliotek skulle öppnat i april, men ombyggnationen har blivit försenad. Nyöppningen beräknas istället ske runt midsommar.
Sedan sommaren 2018 är Kungsäters bibliotek stängt i väntan på nya lokaler. Då bygglovsprocessen har dragit ut på tiden kom ombyggnadsarbetet igång senare än planerat. Detta medför att Kungsäters bibliotek inte kan öppna i april som tidigare kommunicerat. Nyöppningen beräknas istället ske runt midsommar. 

- Det är så klart tråkigt att behöva skjuta på öppningsdagen. Vi vet att det är många som ser fram emot att kunna besöka sitt lokalbibliotek igen, säger Lorenza Palmarini, enhetschef lokalbiblioteken. Läs mer:

Bokbussen 30 april Valborgsmässoafton

Bokbussen kör inte till hållplatserna Limabacken, Nazareth och Tångberg på Valborgsmässoafton 30 april.

Besök gärna bokbussen när de är på hållplats Åskloster, Klostergrillen, klockan 14.30-15.00

Dina personuppgifter

Från och med 25 maj 2018 fick alla EU-länder en ny dataskyddsförordning. Denna ersätter personuppgiftslagen och tar upp hur myndigheter och företag får hantera dina personuppgifter. Vi presenterar här hur Varbergs bibliotek hanterar dina personuppgifter. Läs mer:

Språk Språk

HÄNDER PÅ ROLFSTORPS BIBLIOTEK

Kontakt och öppettider Kontakt och öppettider

Rolfstorps bibliotek

Rolfstorps skola
432 97 ROLFSTORP
0340-374 05
biblioteket.rolfstorp@varberg.se
 

Öppettider

Mån 16.00 - 19.00
Tis 9.00 - 13.00
Ons & tor 13.00-17.00

Meröppet alla dagar 9.00-22.00

Ansvariga för lokalbiblioteket i Rolfstorp

Marie Larsson
0340-374 05
marie.larsson1@varberg.se

Karta