Sommarboken för vuxna

Nu är Sommarboken för vuxna igång!

I årets specialupplaga, ”Garanterat bra böcker”, ingår böcker som fått Kulturrådets litteraturstöd. Stödet delas ut varje år till nyutgiven litteratur samt till viss nyutgivning av klassiker.

För att vara med i utlottningen av presentkort i bokhandeln och av fina bokpaket ska du ha läst två böcker som fått litteraturstöd. Fyll i och lämna Sommarboksfoldern på valfritt bibliotek senast den 31 augusti.

”Sommarboken för vuxna special” ingår i ett läsprojekt kallat ”Garanterat bra böcker” som Varbergs bibliotek genomför tillsammans med Regionbiblioteket i Halland och Högskolan i Halmstad med stöd av Kulturrådet.

Kulturrådets litteraturstöd finns till för att fler ska kunna få tillgång till ett varierat utbud av litteratur av hög kvalitet i hela Sverige. Alla böcker som fått litteraturstöd får även distributionsstöd för att skickas ut till landets bibliotek.

Kontakta ditt bibliotek för att få tips på böcker. Eller besök Kulturrådets webbplats där det finns listor över vilka böcker som beviljats stöd

 

Här kan du ladda ner sommarboksfoldern om du vill skriva ut den PDF 159kB

Språk

Stadsbiblioteket

Bokbussen

Bua bibliotek

Kungsäters bibliotek

Rolfstorps bibliotek

Träslövsläge bibliotek

Tvååkers bibliotek

Veddige bibliotek

Campusbiblioteket

Bild på kommun logga