Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket Stadsbiblioteket

Allsidigt. Aktivt. Angeläget. Det är mottot för Varbergs bibliotek. Stadsbibliotekets lokaler är planerade, inredda och utrustade utifrån dessa tankar.  Vi arbetar också för att det ska märkas i aktivitet och framtoning.

Folklivsbiblioteket
Varbergs Stadsbibliotek är inte mindre än tre bibliotek i ett. När du kommer in på entréplan möts du av liv och rörelse. Detta är folklivsbiblioteket där den generösa barnavdelningen är ett stort inslag. Hela planet är som en ”basar” av olika inslag: lästips, utställningar, digitala skärmar och avdelningen med runt 200 olika tidskrifter.

Det klassiska biblioteket
Tar du trappan upp hittar du ett bibliotek av klassiskt slag, med merparten av bibliotekets böcker, både skönlitteratur och facklitteratur. Över hela detta våningsplan är sittgrupper och arbetsplatser utspridda. Längst bort, mot Konsthallen och Varbergs Teater, finns en öppen plats för arrangemang av olika slag.

Studiebiblioteket
Går du en trappa ner möts du av tystnad och möjlighet till studiero. Här ligger släktforskningen och här finns också flera studieplatser och fyra studierum. På detta plan hittar du litteraturen om Halland och det öppna magasinet.

Fokus på inspiration
På Stadsbiblioteket lägger vi stor vikt vid att exponera våra medier. Ett exempel är att våra böcker i hög utsträckning visas med framsidorna utåt. Det gör det lätt att bli inspirerad och nyfiken på en bok! På biblioteket finns flera digitala pekskärmar som också ger inspiration till läsning.

Digital delaktighet är en självklarhet för oss. I menyn kan du läsa mer bibliotekets tjänster och den service vi kan erbjuda. Du kan också läsa om Varbergs Stadsbibliotek på Kulturhuset Komediantens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

NYHETER

Dina personuppgifter

Från och med 25 maj 2018 fick alla EU-länder en ny dataskyddsförordning. Denna ersätter personuppgiftslagen och tar upp hur myndigheter och företag får hantera dina personuppgifter. Vi presenterar här hur Varbergs bibliotek hanterar dina personuppgifter. Läs mer:

Kungsäters nya bibliotek öppnar i sommar

Kungsäters nya lokalbibliotek skulle öppnat i april, men ombyggnationen har blivit försenad. Nyöppningen beräknas istället ske runt midsommar.
Sedan sommaren 2018 är Kungsäters bibliotek stängt i väntan på nya lokaler. Då bygglovsprocessen har dragit ut på tiden kom ombyggnadsarbetet igång senare än planerat. Detta medför att Kungsäters bibliotek inte kan öppna i april som tidigare kommunicerat. Nyöppningen beräknas istället ske runt midsommar. 

- Det är så klart tråkigt att behöva skjuta på öppningsdagen. Vi vet att det är många som ser fram emot att kunna besöka sitt lokalbibliotek igen, säger Lorenza Palmarini, enhetschef lokalbiblioteken. Läs mer:

Bokbussen 30 april Valborgsmässoafton

Bokbussen kör inte till hållplatserna Limabacken, Nazareth och Tångberg på Valborgsmässoafton 30 april.

Besök gärna bokbussen när de är på hållplats Åskloster, Klostergrillen, klockan 14.30-15.00

Språk Språk

HÄNDER PÅ STADSBIBLIOTEKET HÄNDER PÅ STADSBIBLIOTEKET

Kontakt och öppettider Kontakt och öppettider

Stadsbiblioteket

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7
0340-88 600
0340-88 601
biblioteket@varberg.se
 

Öppettider

Måndag - fredag 10.00 - 19.00
Lördag 10.00 - 16.00
Söndag 12.00 - 16.00
 

Samordnare Stadsbiblioteket

Karin Pettersson
0340-88 929
karin.pettersson@varberg.se

Karta