Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket Stadsbiblioteket

Allsidigt. Aktivt. Angeläget. Det är mottot för Varbergs bibliotek. Stadsbibliotekets lokaler är planerade, inredda och utrustade utifrån dessa tankar.  Vi arbetar också för att det ska märkas i aktivitet och framtoning.

Folklivsbiblioteket
Varbergs Stadsbibliotek är inte mindre än tre bibliotek i ett. När du kommer in på entréplan möts du av liv och rörelse. Detta är folklivsbiblioteket där den generösa barnavdelningen är ett stort inslag. Hela planet är som en ”basar” av olika inslag: lästips, utställningar, digitala skärmar och avdelningen med runt 200 olika tidskrifter.

Det klassiska biblioteket
Tar du trappan upp hittar du ett bibliotek av klassiskt slag, med merparten av bibliotekets böcker, både skönlitteratur och facklitteratur. Över hela detta våningsplan är sittgrupper och arbetsplatser utspridda. Längst bort, mot Konsthallen och Varbergs Teater, finns en öppen plats för arrangemang av olika slag.

Studiebiblioteket
Går du en trappa ner möts du av tystnad och möjlighet till studiero. Här ligger släktforskningen och här finns också flera studieplatser och fyra studierum. På detta plan hittar du litteraturen om Halland och det öppna magasinet.

Fokus på inspiration
På Stadsbiblioteket lägger vi stor vikt vid att exponera våra medier. Ett exempel är att våra böcker i hög utsträckning visas med framsidorna utåt. Det gör det lätt att bli inspirerad och nyfiken på en bok! På biblioteket finns flera digitala pekskärmar som också ger inspiration till läsning.

Digital delaktighet är en självklarhet för oss. I menyn kan du läsa mer bibliotekets tjänster och den service vi kan erbjuda. Du kan också läsa om Varbergs Stadsbibliotek på Kulturhuset Komediantens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

NYHETER

Språkcafé

Välkomna till Språkcafé i Varberg, Bua och Tvååker.
Vi träffas och fikar tillsammans. Alla är välkomna, nysvenskar, nyanlända och svenskar.
Drop-in!

Författarinformation inbyggt i bokkatalogen

Nu kan du få information om författarna direkt i vår bibliotekskatalog.

Meröppet på Campusbiblioteket

Campusbiblioteket är numera ett meröppet bibliotek. Det betyder att du kan besöka biblioteket 8.00-22.00, även då det är obemannat.

Besök Rolfstorps bibliotek när det passar dig

Från och med 9 december blir biblioteket i Rolfstorp meröppet, då kan du som låntagare få tillgång till biblioteket även när det inte är bemannat. Läs mer:

Digitala dagstidningar och tidskrifter

Läs dagstidningar och tidskrifter på nätet, hemma eller på biblioteket. I Pressreader finns tidningar från 100 olika länder på 60 olika språk.

Kultur för äldre

Kultur för äldre är ett projekt där vi erbjuder kulturarrangemang på lokalbiblioteken och bokbussen som framför allt riktar sig till dig över 65 år. Läs mer:

Sagocykeln

Sommaren är på väg och snart är även sagocykeln på väg mot olika platser i Varberg. Packad med spännande sagor! Läs mer:

Språk Språk

HÄNDER PÅ STADSBIBLIOTEKET HÄNDER PÅ STADSBIBLIOTEKET

Kontakt och öppettider Kontakt och öppettider

Stadsbiblioteket

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7
0340-88 600
0340-88 601
biblioteket@varberg.se
 

Öppettider

Måndag - fredag 10.00 - 19.00
Lördag 10.00 - 16.00
Söndag 12.00 - 16.00
 

Samordnare Stadsbiblioteket

Karin Pettersson
0340-88 929
karin.pettersson@varberg.se

Karta