Vårens böcker

190149
Av: Lidbeck, Agnes
189334
Av: Carlsson, Christoffer
189574
Av: Gunnarsson, Hans
189750
Av: Berg, Aase
189973
Av: Berg, Lasse

Lillemor har valt från vårens utgivning

Ändå inte försvunnen av Lasse Berg

Författaren, journalisten och dokumentärfilmaren Lasse Berg är tillbaka med det som nog är hans mest personliga bok någonsin.

I Ändå inte försvunnen berättar han om dottern Lindas bortgång i en helt osannolik olycka. ”Att älska, mista, sörja och trösta – kanske är det detta som gör oss mänskliga?”

Haggan av Aase Berg

Poeten Aase Berg är aktuell med sin första roman, Haggan. Thelma och Victor älskar bortom tid och rum.Men när Thelma inser att hon har varit värddjur åt ett utsvultet äktenskap, det vill säga älskarinna, förvandlas hon till Haggan. Hon krossar familjefasaderna och den förljugna idyllen, blottlägger klasskillnadernas gap, kulturbranschens narcissism och manlighetens skrävel om Frihet och Integritet

Järtecken av Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson var utvald författare inom Hela Halland läser för ett par år sedan.  Nu är han tillbaka med en ny spänningsroman, Järtecken, som utspelar sig i den halländska byn Marbäck.

En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av byn. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen? Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt

Nattsida av Hans Gunnarsson

2015 kom Hans Gunnarsson All inclusive som handlar om en man får erbjudandet att åka till en all inclusive-resort på Guadeloupe och skriva en roman som lockar människorna att åka dit.

Nattsida beskrivs som ett syskon till den romanen, en lek med identiteter och genrer i Paul Austers anda, samtidigt en skrämmande noir om själens dunkla vrår.

När Per Boman får beskedet att hans halvbror Ronny dött, flyttar han in hans lägenhet, börjar forska i det han lämnat efter sig. Men Ronnys liv visar sig vara fyllt av hemligheter och snart befinner sig Per i en osannolik härva, där sanning och lögn blir allt svårare att skilja åt. "

Gå förlorad av Agnes Lidbeck

Gå förlorad är den avslutande delen i den triptyk som inleddes med Finna sig och Förlåten. 

Anders är osäker på vad han tycker om sitt jobb, om han orkar träffa sin älskarinna ikväll, på sina drömmar och om han trivs med sig själv. Ensamheten är den största skräcken och samtidigt den stora lockelsen.

Under tjugo år får vi följa Anders: make, pappa och son. Ett äktenskap som utvecklas, en dotter som växer upp, en mor som åldras. I mitten står en man som betraktar skeendena, ibland lamslagen av skräck, ibland i ett tappert försök att hejda tiden.

Mina sidor

Språk Språk

Stadsbiblioteket


Bokbussen


Bua bibliotek


Kungsäters bibliotek


Rolfstorps bibliotek


Träslövsläge bibliotek


Tvååkers bibliotek


Veddige bibliotek


Campusbiblioteket


Bild på kommun logga