Veddige bibliotek

Veddige bibliotek Veddige bibliotek

Välkommen till oss på Veddige bibliotek!

Veddige är en del av det område som kallas Viskadalen och ligger två mil nordost om Varberg. Biblioteket hittar du i anslutning till Vidhögeskolan. Kom gärna och besök oss!

Biblioteket i Veddige är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Veddige bibliotek är ett meröppet bibliotek. Det betyder att du kan besöka biblioteket årets alla dagar 9.00-22.00, även då det är obemannat. För detta behövs en särskild behörighet som du får av personalen. Mer information om meröppet hittar du här.
 

Här finns ett stort utbud av böcker, CD-böcker och tidskrifter. Här kan du också låna DVD-filmer för barn och unga. Självklart har vi dagstidningar, både lokala och rikstäckande. Är det något som du vill låna och inte hittar här, förmedlar vi lån från andra bibliotek.

Vi har två datorer med internetuppkoppling som är tillgängliga för alla. Den ena innehåller ett antal databaser, bland annat Arkiv Digital och SVAR för dig som gillar att släktforska. I hela biblioteket finns det tillgång till trådlöst nätverk. Här kan du också göra utskrifter och kopior som kostar tre kronor styck.

På biblioteket arrangerar vi ofta aktiviteter som till exempel sagostunder, barnteater, föreläsningar och bokcirklar för både vuxna och barn.

Vi som arbetar här heter Kerstin Edmundsson, Sofia Mattsson och Anna Simonsson.

Välkommen till oss på Veddige bibliotek!

Logga in på meröppet Veddige Logga in på meröppet Veddige

 

Håll kortet under boxen i den höjd som visas på bilden.Då får du ett rött sken som blir grönt när boxen läser av kortet. Sedan kan du skriva in din pinkod och därefter öppna dörren.

NYHETER

Kungsäters nya bibliotek öppnar i sommar

Kungsäters nya lokalbibliotek skulle öppnat i april, men ombyggnationen har blivit försenad. Nyöppningen beräknas istället ske runt midsommar.
Sedan sommaren 2018 är Kungsäters bibliotek stängt i väntan på nya lokaler. Då bygglovsprocessen har dragit ut på tiden kom ombyggnadsarbetet igång senare än planerat. Detta medför att Kungsäters bibliotek inte kan öppna i april som tidigare kommunicerat. Nyöppningen beräknas istället ske runt midsommar. 

- Det är så klart tråkigt att behöva skjuta på öppningsdagen. Vi vet att det är många som ser fram emot att kunna besöka sitt lokalbibliotek igen, säger Lorenza Palmarini, enhetschef lokalbiblioteken. Läs mer:

Bokbussen 30 april Valborgsmässoafton

Bokbussen kör inte till hållplatserna Limabacken, Nazareth och Tångberg på Valborgsmässoafton 30 april.

Besök gärna bokbussen när de är på hållplats Åskloster, Klostergrillen, klockan 14.30-15.00

Dina personuppgifter

Från och med 25 maj 2018 fick alla EU-länder en ny dataskyddsförordning. Denna ersätter personuppgiftslagen och tar upp hur myndigheter och företag får hantera dina personuppgifter. Vi presenterar här hur Varbergs bibliotek hanterar dina personuppgifter. Läs mer:

Språk Språk

HÄNDER PÅ VEDDIGE BIBLIOTEK

Påsklovspyssel

Måndag 15 april - torsdag 18 april
Alla åldrar
Plats: Veddige bibliotek
Läs mer:

Kontakt och öppettider Kontakt och öppettider

Veddige bibliotek

Vidhögeskolan/Kantagårdsvägen
432 67 VEDDIGE
0340-69 77 11
biblioteket.veddige@varberg.se


Öppettider

Måndag 9.00-12.00 13.00-19.00
Tisdag 13.00-19.00
Onsdag 9.00-14.00
Torsdag 13.00-17.00
Fredag 9.00-14.00

Meröppet alla dagar 9.00-22.00

Ansvarig för lokalbiblioteket i Veddige

Kerstin Edmundsson
0340-69 77 11
kerstin.edmundsson@varberg.se

Karta